På scenen - Digital fremtid 2022

Programmet for neste konferanse er ikke klart ennå, men disse sto på scenen under Digital fremtid 2022.

Jan Christian Vestre

Jan Christian Vestre

Jan Christian Vestre er næringsminister (Ap). Før han gikk inn i regjering var han administrerende direktør i møbelprodusenten Vestre AS. I 2019 ble Vestre AS utnevnt til Norges beste vekstskaper i den internasjonale konkurransen «EY Entrepreneur of the Year», og i 2020 ble han kåret til årets bærekraftsleder av E24. Vestre er utdannet jurist fra UiO.

Geir Håøy. Foto: Kongsberg Gruppen

Geir Håøy

Geir Håøy er konsernsjef i Kongsberg Gruppen. Han har hatt ulike lederstillinger i selskapet siden 1996. Han har bred internasjonal erfaring fra ulike stillinger i Kongsberg Maritime og vært leder for Kongsberg Maritimes aktiviteter i Singapore og Busan i Sør-Korea. Håøy er utdannet ingeniør fra Høgskolen i Vestfold.

Dag O. Hessen. Foto: Tor G. Stenersen

Dag O. Hessen

Dag O. Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo. Han er en markant stemme i debatter om evolusjon, klima, økologi og biologiens betydning for forståelsen av mennesket. Hessen har skrevet en rekke bøker for allmennmarkedet og er en prisbelønnet kunnskapsformidler. Han er aktuell med boken «Verden på vippepunktet».

Inga Strümke. Foto: Mona Hauglid

Inga Strümke

Inga Strümke har en doktorgrad i partikkelfysikk og forsker på kunstig intelligens ved NTNU og Simula. Hun fikk UiB sin formidlingspris i 2019. Strümke ble kåret til en av Norges fremste kvinner innen tech av Abelia i 2020. I 2021 ble hun kåret til en av Norges kvinnelige forbilder innen AI, og hun kommer snart med en bok om kunstig intelligens.

Foto: Jørgen Braastad/VG Nett

Torbjørn Røe Isaksen

Torbjørn Røe Isaksen er samfunnsredaktør i E24 og tidligere kunnskapsminister (2013-2018), næringsminister (2018-2020) og arbeids- og sosialminister (2020-2021). Røe Isaksen var næringsminister da Digital21, den digitale strategien for Norge, ble levert. Dette arbeidet ble ledet av konserndirektør i SINTEF Digital, Morten Dalsmo.

Foto: Lise Eide Risanger

Tove Selnes

Tove Selnes er konserndirektør People i Storebrand. Selnes er en
erfaren HR-leder og jurist, som har jobbet med ledelse og HR i tech-
og finansbransjen i en årrekke. Hun har hatt lederstillinger i Opera
Software, Eltel og Avinor, før hun begynte i Storebrand som
HR-direktør i 2015. Selnes har også omfattende styreerfaring og er
tidligere styreleder i HR Norge.

Kimberly Mathisen. Foto: HUB Ocean

Kimberly Mathisen

Kimberly Mathisen er administrerende direktør i teknologi- og bærekraftsstiftelsen HUB Ocean. Hun er kåret til en av Norges fremste kvinnelige ledere innen teknologi av foreningen Abelia og kvinnenettverket ODA og som en av Norges mest innflytelsesrike ledere av Kapital. Hun har sin ingeniørutdanning fra University of Illinois og en mastergrad fra Harvard Business School. Kimberly har tidligere vært administrerende direktør for Microsoft Norge.

Morten Dæhlen. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen.

Morten Dæhlen

Morten Dæhlen er professor i informatikk ved UiO og leder av dScience – Senter for data- og beregningsvitenskap. Dæhlen er styreleder ved Akershus universitetssykehus (AHUS) og i Swedish eScience Research Centre (SeRC). Han har en doktorgrad i beregningsorientert matematikk fra UiO.

Tove Andersen. Foto: TOMRA

Tove Andersen

Tove Andersen er administrerende direktør i TOMRA, den ledende leverandøren av sensorbaserte sorteringsmaskiner globalt og et selskap som i aller høyeste grad bruker teknologi for å bidra til en mer miljøvennlig verden. Andersen er styremedlem i Equinor og Borregaard. Før Andersen ble ansatt i TOMRA var hun konserndirektør i Yara. Hun har en MBA fra Handelshøyskolen BI og en mastergrad i fysikk og matematikk fra NTNU.

Alexandra Bech Gjørv

Alexandra Bech Gjørv er konsernsjef i SINTEF. Gjørv har en lang lederkarriere i Norsk Hydro og Equinor bak seg, blant annet innen fornybar energi og lavkarbonløsninger, bildelproduksjon, samt stab- og virksomhetsstyring. Gjørv har vært styreleder og medlem i en rekke norske og utenlandske selskaper. Hun er jurist og var partner i advokatfirmaet Hjort i fem år før hun kom til SINTEF. Hun ledet også den uavhengige 22. juli-kommisjonen.

Elisabeth Haugsbø. Foto: Tekna

Elisabet Haugsbø

Elisabet Haugsbø er tidligere etisk hacker. Nå jobber hun som Chief information security officer i Zebra Consulting og er visepresident i Tekna. Hun har en mastergrad i teknisk kybernetikk fra NTNU og en mastergrad i biomechanical engineering fra University of Michigan.

Foto: BCG

Gustav Gotteberg

Gustav Gotteberg leder finanssektoren i Norden hos Boston Consulting Group og arbeider med banker og forsikringsselskaper i Norge, Norden og globalt. BCG støtter kundene med strategiske retningsvalg, større transformasjoner og funksjonell ekspertise. Han har en mastergrad i telecommunications engineering fra NTNU og befalsutdanning i Luftforsvaret.

Ingrid Schølberg. Foto: Geir Mogen/NTNU

Ingrid Schjølberg

Ingrid Schjølberg er dekan ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk ved NTNU og professor i marin kybernetikk ved Institutt for marin teknikk. Hun er utdannet sivilingeniør i teknisk kybernetikk og har doktorgrad i undervannsrobotikk.

Lars Røsæg. Foto: Yara

Lars Røsæg

Lars Røsæg er Executive Vice President Corporate Development og Deputy CEO i Yara. Han har tidligere hatt stillinger som EVP og CFO og Vice President Global JVs og CEO Office i samme selskap. Han har bred erfaring fra topplederstillinger innenfor økonomi og strategi i Sapa og Orkla. Røsæg er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole NHH.

Foto: Johnny Vaet Nordskog

Liv Dingsør

Liv Dingsør er administrerende direktør i non-profit organisasjonen DigitalNorway, som jobber med å få fart på digitaliseringen i Norge. Hun har hatt lederstillinger i DNB, Aker ASA, FSN Capital/Pm Retail, Nordic Innovation Group og Inviso. Hun er styreleder i Inventas og styremedlem i Hexagon Composites. Dingsør er tidligere styremedlem i Snowboardforbundet. Hun er utdannet siviløkonom ved NHH.

Robert Steen. Foto: Sturlason

Robert Steen

Robert Steen (Ap) er byråd for helse, eldre og innbyggertjenester i Oslo kommune. Han var finansbyråd fra 2015 til 2019. Steen er styreleder i Fair Play Bygg og styremedlem i Norway Health Tech. Han er også en del av DigitalNorways Advisory Board. Steen er utdannet fra Handelshøyskolen BI med Master of Management- og Master of Business Administration-grader.

Anne Marit Panengstuen. Foto: Nortura

Anne Marit Panengstuen

Anne Marit Panengstuen er konsernsjef i Nortura, en av Norges største matprodusenter. Hun har tidligere vært administrerende direktør i Siemens. Panengstuen er styreleder for Universitetet i Stavanger og styremedlem i Dagligvareleverandørenes Forening og Mesta. Hun er utdannet ingeniør fra Ingeniørhøgskolen i Kongsberg og bedriftsøkonom fra BI.

Foto: Jørn Beheim

Astrid Rusås Kristoffersen

Astrid Rusås Kristoffersen leder Group Research & Development i DNV, og jobber med Digital Assurance, fremtidens maritime systemer, energitransformasjonen, bærekraftig havrom, AI for helse og bærekraftig matproduksjon. Hun er utdannet ved Universitet i Oslo med Master i Matematikk og doktorgrad i Fysikk. Hun har tidligere hatt leder-roller i Kongsberg Gruppen og GE Oil & Gas.

Lars Olav Grøvik. Foto: Tekna

Lars Olav Grøvik

Lars Olav Grøvik er president i Tekna. Grøvik har gjennom flere år vært hovedtillitsvalgt for Tekna i Equinor, styremedlem i Tekna Privat og leder av Tekna Olje og Gass. Han har lang erfaring fra tillitsvalgtarbeid, og har mange ganger representert Tekna overfor tilsynsmyndigheter og i høringer på Stortinget. Han har også hatt andre styreverv i frivillige organisasjoner. Han er utdannet innen geologi, med tilleggsutdannelse i ledelse og samfunnsøkonomi, og jobber som Advisor Data Management hos Equinor i Bergen. 

Foto: Privat

Dr. Jorge Pereira

Dr. Jorge Pereira er Principal Scientific Officer i EU-kommisjonen, hvor han har jobbet siden 1996. Han har en Ph.D. i Elektroteknikk-systemer fra University of Southern California (USC). I EU-kommisjonen jobber han i avdelingen for Future Connectivity Systems med 5G og neste generasjoners mobilnett. Han er ansvarlig for områdene avansert spektrumstyring, optisk-trådløs konvergens, sammenkoblet og automatisert mobilitet, og samfunnssikkerhet og krisehåndtering.

Morten Dalsmo. Foto: Magnus Biringvad/SINTEF

Morten Dalsmo

Morten Dalsmo er konserndirektør i SINTEF Digital. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH og doktor ingeniør innenfor teknisk kybernetikk fra NTNU. I SINTEF har Dalsmo ansvar for satsninger på områder som digitalisering, helse, innovasjon i offentlig sektor og samfunnssikkerhet. Dalsmo er styremedlem i DigitalNorway og IE-fakultetet ved NTNU.

Maria Bartnes. Foto: Thor Nielsen/SINTEF

Maria Bartnes

Maria Bartnes er tidligere kåret til en av Norges fremste tech-kvinner i norsk næringsliv av foreningen Abelia og kvinnenettverket ODA (2019). Hun er forskningssjef ved SINTEF Digital og leder en avdeling innen systemutvikling og sikkerhet. Maria er også førsteamanuensis II ved Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi ved NTNU. Hun har en PhD i informasjonssikkerhet fra NTNU.

Nils Brede Moe. Foto: Thor Nielsen/SINTEF

Nils Brede Moe

Nils Brede Moe er sjefforsker ved SINTEF Digital og kjent som hele Norges hjemmekontorekspert. Han forsker på virtuelt arbeid, hjemmekontor, prosessforbedring, autonome team og global systemutvikling. Han jobber tett med mange globale firma innen bransjene energi, telekom, transport og finans. I tillegg jobber Moe med flere konsulentfirma, programvarehus og offentlig sektor i Norge. Han har også en forskningsstilling ved Blekinge Institute of Technology i Sverige.

Mala Wang-Naveen. Foto: Marte Christensen/TV2

Mala Wang-Naveen

Mala Wang-Naveen er kommunikasjonssjef ved SINTEF Digital, forfatter og samfunnsdebattant. Hun var tidligere journalist i Aftenposten. Wang-Naveen var redaktør for antologien «Norsk nok» som ble gitt ut våren 2022.

Aksel Faanes Persson. Foto: Anita Arntzen.

Aksel Faanes Persson

Aksel Faanes Persson er konferansier for Digital fremtid og
programleder for SINTEFs podkast Smart forklart, en av Norges
mest populære teknologipodkaster. Han er utdannet journalist og
er en kjent stemme fra NRK P1.